BELEGGERS

Toegang tot belangrijke marktgegevens

Voer een adres in, kies uw type woning en krijg in één klik de kerncijfers
voor uw vastgoedinvestering.

Market Explorer geeft u toegang tot de geschiedenis van de vastgoedmarkt sinds 2019. Verkrijg gegevens over elk onroerend goed waar ook in België (prijs, huur, oppervlakte, PEB, ...) en bereken de essentiële statistieken voor elke investering. Vergelijk uw analyses per type pand en oppervlakte om een volledig overzicht te krijgen op straat- of buurtniveau.

Beheers uw markt

  Onderzoeken van prijzen en huurprijzen per gebied, toestand en locatie

  Krijg prijzen en huurprijzen voor gerenoveerde of te renoveren eigendommen

De kwaliteit van uw dienstverlening verbeteren

  Ga precies na wat er in de buurt is verkocht, wanneer en tegen welke prijs

  Vergelijken op basis van foto's en beschrijvingen

Ze bevelen ons aan

Dankzij Market Explorer kon ik mijn marktonderzoek doen voordat ik mijn hoofdverblijf kocht. Ik deed een bod tegen de juiste prijs met volledige kennis van de prijzen per m2 voor een te renoveren woning, en ik bespaarde 40.000€ in vergelijking met het bod dat ik had kunnen doen.

Nicolas D.

Gekochte hoofdwoning in april 2023.

In een paar minuten kon ik de huurprijzen van mijn twee huurappartementen in Elsene vinden. Zeer nuttig.

Henri C.

Eigenaar van 2 woningen.

Voer uw marktonderzoek uit in 4 stappen

1 De kenmerken van de goederen weergeven

Krijg nauwkeurige informatie over vergelijkingen die sinds 2018 zijn verkocht of verhuurd. Prijs, oppervlakte, conditie, foto's, PEB, ...

2 Filter voor de beste vergelijkingspunten

Selecteer op type, staat, oppervlakte, aantal kamers, bouwjaar en publicatie.

3 Verkrijg statistieken op straatniveau

Met Lasso krijgt u mediane prijzen en huurprijzen precies waar u ze wilt hebben. Geïntegreerde berekening van het huurrendement.

4 Exporteren in XLS- of PDF-formaat

Alle kenmerken exporteren in PDF-formaat voor historische doeleinden of in Excel-formaat voor verdere berekeningen.

Ontdek de gebruiksmogelijkheden van Market Explorer

Wat is het ergste dat een vastgoedinvesteerder kan doen?

 

Kopen is te duur ! Het is waar voor een aankoop/renovatie/verkoop transactie, het is waar voor een huurinvestering.

Daarom is marktonderzoek een van de belangrijkste stappen, zelfs als je investeert in een stad die je kent. En waarom is dat? Omdat er 3 belangrijke criteria zijn waarmee rekening moet worden gehouden: locatie de staat van het pand en oppervlakte.

⚠️ Er is dus niet één markt, maar meerdere. De markt van flats versus huizen, flats met 2 slaapkamers, flats met 2 slaapkamers die gerenoveerd moeten worden, enz. Dit zijn voorbeelden van deelmarkten met zeer verschillende prijzen.

Ik wil een huurinvestering doen in 2023, maar ik ken mijn markt niet

De eerste stap voor elke investeerder is de markt te kennen, om de kansen die zich voordoen te kunnen evalueren: wat is de juiste prijs om te kopen? voor hoeveel zal ik kunnen huren? wat zal de rentabiliteit van mijn investering zijn?

Prijzen en huurprijzen hangen voornamelijk af van 3 criteria: ligging, oppervlakte en staat van onderhoud. De andere criteria zijn eigenlijk secundair (terras, zon, lift, enz.).

Met de lasso-tool van Market Explorer kunt u een nauwkeurige selectie maken van eigendommen die vergelijkbaar zijn met uw investering en de waarde van uw investering berekenen:

 1. de mediane prijs per m2
 2. mediane huur per m2
 3. bruto huurrendement

U kunt dan verschillende gebieden bestuderen om te bepalen welk gebied past bij uw aankoopcriteria en winstgevendheid.

Ik heb net een appartement gerenoveerd en moet de huurprijzen weten voordat ik het verhuur...

U bezit al een of meer panden die u heeft verhuurd. U heeft deze panden onlangs gerenoveerd. De huurprijs vóór de renovatie heeft niets te maken met de huurprijs na de renovatie, vooral in een markt waar de EPB en de thermische prestaties van een pand meer en meer bepalend zijn. Market Explorer laat u toe te filteren op de gerenoveerde flats (of huizen), en de gemiddelde huurprijzen te kennen volgens de ligging van uw pand en de oppervlakte.

Ik wil investeren in coliving en ik heb cijfers nodig om een strategie te bepalen

Coliving is in opkomst. Het biedt huurders toegang tot flats van hoge kwaliteit op populaire locaties, terwijl de gemeenschappelijke kosten, die per definitie gedeeld worden, worden verlaagd. Voor de belegger is het een hoger huurrendement dankzij de doorgaans hogere huren voor kleine oppervlakten.

Dus hoe pakken we het aan?

 1. bepaal de prijs per m2 voor uw aankoop (bijvoorbeeld: eengezinswoning in Ukkel) naargelang het aantal kamers / oppervlakten en naargelang de staat ervan (gemiddeld, te renoveren, enz.).
 2. huurprijzen vaststellen voor ruimtes van 15-20m2 in goede staat of gerenoveerd in hetzelfde gebied als uw aankoop
 3. bereken het aantal ontvangen huurgelden, het leegstandspercentage, enz. en u verkrijgt uw huurrendement.

Met Market Explorer kunt u in een paar klikken prijzen en huurprijzen opvragen volgens het type en de staat van de ruimte.

Ik heb een renovatie, huisvesting en wederverkoop project voor een eengezinswoning

U wilt een huis kopen, het renoveren en er dan een paar jaar in wonen voordat u het misschien weer verkoopt. Om er zeker van te zijn dat u de juiste investering doet, moet u nauwkeurige cijfers krijgen voor de woning die u wilt renoveren.

 1. Bepaal de prijs van het te renoveren huis: zo kunt u een bod doen tegen de juiste prijs, en voorkomen dat u een "coup de coeur" bod doet dat boven de marktprijs ligt.
 2. vaststellen van de prijs van het huis na renovatie: hiermee kunt u de meerwaarde bij wederverkoop vaststellen.
 3. anaysing the evolution of the market: will your house increase in value?
 4. Het verkrijgen van offertes om de renovatiekosten vast te stellen: hiermee kunt u vaststellen of uw operatie een goede investering is in verhouding tot de aankoop- en wederverkoopprijs.

Voorbeeld: u wilt zich positioneren op een huis van 140m2 dat voor 390.000 euro wordt aangeboden in Tervuren. Na renovatie zal de woonoppervlakte ervan 180m2 bedragen.

 1. Met Market Explorer kunt u een prijs per m2 vaststellen van 2200€/m2 of 308000€ vóór renovatie.
 2. om vervolgens een prijs per m2 vast te stellen van 2900€/m2 na renovatie, d.w.z. 522.000€ door eerder 40m2 niet bewoonbaar te winnen.
 3. het huis ligt in Tervuren, waarvan de prijs elk jaar met 3% stijgt.
 4. Uw renovatiekosten zullen ongeveer 200.000 euro bedragen.

Uw meerwaarde is dan 522.000-200.000 = €322.000, wat slechts iets hoger is dan de marktprijs (€309.000), maar ruim onder de vraagprijs (€390.000) ligt en geen rekening houdt met registratierechten en andere kosten.

U hebt dan alle cijfers in handen om uw investering te beoordelen.

We zijn hier om naar je te luisteren.

Wij beantwoorden al uw vragen over het gebruik van Market Explorer.

En als u een zeer uniek project hebt, helpen wij u bij het verkrijgen van de essentiële gegevens voor de realisatie ervan.